Welk keyboard merk is de beste keuze?

welk keyboard merk is de beste keuze?

Welk keyboard merk is de beste keuze?

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

welk keyboard merk is de beste keuze?

Misschien ben je al enige tijd op zoek naar een keyboard dat perfect bij je past. Door het grote aanbod kan de zoektocht aardig wat tijd in beslag nemen. Waarschijnlijk kom je al snel twee bekende namen tegen, namelijk Yamaha en Casio. Beide merken hebben een zeer goede naam wat betreft de productie van keyboards. Maar bij welk merk krijg je het meeste waar voor je geld?

Meld je aan voor een proefles bij jouw thuis en ik adviseer je persoonlijk welke
keyboard het beste bij je past en jouw portemonnee.Desnoods ga ik met je
mee naar de winkel.

Yamaha of Casio

Tijdens het aanschaffen van een keyboard ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wat betreft kwaliteitsproducten heeft Yamaha nog steeds de beste naam. Het levert piano’s, keyboards en synthesizers van zeer hoge kwaliteit. Aan de andere kant is Casio op dit moment druk bezig met het ontwerpen van digitale piano’s, waarmee het grote indruk maakt.

Yamaha: ideaal voor professionals

De producten van Yamaha zijn bij uitstek geschikt voor professionele musici. Niet voor niets worden de muziekinstrumenten van dit merk zeer vaak gebruikt bij professionele optredens. Over het algemeen zijn de vingers en oren van muzikanten zeer gevoelig. Misschien hoor je ook wel bij deze groep. Je wilt genieten van mooie geluiden, en hoort meteen of de klanken van de akoestische piano kloppen.  Bovendien speel je graag op keyboard toetsen die goed reageren op je vingers. Alleen op die manier is het mogelijk om de liedjes op het keyboard perfect te leren en te spelen.

Casio met speakers
Yamaha is het favoriete merk van musici, maar Casio is aan een inhaalslag bezig. Het merk levert namelijk kwaliteitsproducten voor een lagere prijs. Wanneer je een iets lager budget hebt en/of net begint als muzikant is een Casio zeer geschikt. Wel is het belangrijk om goed te letten op het geluid van het keyboard. Sommige Casio producten beschikken over ingebouwde speakers. goedkope keyboards tekort als je echt een groot publiek wilt bereiken. Het voordeel van een licht Casio keyboard met ingebouwde speakers is dat je geen extra speakers meer hoeft mee te nemen. Daardoor is het meenemen van muziekinstrumenten een stuk minder zwaar.

Minder goed geluid

In sommige situaties, zoals een feestje, is een Casio keyboard met speaker voldoende. Het feestende publiek merkt er weinig van wanneer het geluid niet perfect is. Toch schiet het geluid van goedkope keyboards tekort als je echt een groot publiek wilt bereiken. Soms horen mensen je optreden enkele meters verderop al veel minder goed. Dit is natuurlijk erg zonde wanneer je flink op een muziekstuk hebt geoefend.

De knoop doorhakken: Casio of Yamaha?
Voor een keyboard met een gemiddelde prijs is een Casio een prima keuze. Muzikanten die een groot publiek willen bereiken kunnen daarentegen beter voor het Yamaha merk gaan. Casio maakt wat betreft écht professionele keyboards en synthesizers minder indruk op professionele musici. Aan de andere kant ligt de prijs van een Yamaha product natuurlijk wel veel hoger. Bedenk bij het aanschaffen dan ook goed waarvoor je het keyboard wilt gebruiken. Is het een hobby? Dan is een minder duur keyboard van Casio ook hartstikke prima.

Welk keyboard merk is de beste keuze?:Dat is best wel lastig het hangt ook vanaf wat je budget.
Welk keyboard merk is de beste keuze? ik zal je een tip geven neem iemand mee die ook ervaring heeft met keyboards mee naar de muziekwinkel.

Welk keyboard merk is de beste keuze? vraagt het ook aan je docent

Welk keyboard merk is de beste keuze? voor mij dat is Roland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 3 =