Tips keyboardspelen speel beter dan ooit lees deze tips.

tips keyboard spelen

Tips keyboardspelen speel beter dan ooit lees deze tips.

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

tips-keyboard-spelenHet keyboard is een fantastisch instrument om op te spelen. Zowel kinderen als volwassenen volgen met plezier keyboardlessen, en spelen het in hun vrije tijd. Maar misschien ben je nog niet helemaal tevreden over de manier waarop je keyboard speelt. Je vindt het bijvoorbeeld niet fijn zitten achter het keyboard, of de noten klinken nog niet perfect. Met deze handige tips speel je beter keyboard dan ooit.

Tip 1 – Kies een goed bankje om op te zitten

Wanneer je een keyboard aanschaft heb je een aantal spullen nodig. Naast het muziekinstrument is een goed bankje om op te zitten bijvoorbeeld erg belangrijk. Door een goede zithouding zorg je er namelijk voor dat je spieren tijdens het spelen minder belast worden. Bovendien voelt het fijn om recht te zitten op een bankje terwijl je achter het keyboard zit. Heb je een kind die keyboard speelt? Plaats dan een paar kussens op het bankje, of schaf een kleiner exemplaar aan. Zo speelt je zoontje of dochtertje ook op comfortabele wijze keyboard.

Tip 2 – Ga zitten op het voorste gedeelte van het bankje

Nu je eenmaal een mooi bankje hebt aangeschaft, is het tijd voor de volgende stap. Je kunt het beste op het voorste deel van het bankje gaan zitten. Op die manier neem je namelijk de juiste afstand tot het keyboard in. Plaats je voeten vervolgens plat op de vloer, en een deel van je knieën onder het keyboard. Met deze houding zit je het meest stabiel. Ook voelt het vrij en comfortabel. Het kan een tijdje duren voordat je deze houding onder de knie hebt, maar na enkele keren oefenen moet het lukken.

Tip 3 – Let op je armen en handen

Niet alleen het plaatsen van je voeten en knieën is belangrijk om goed keyboard te spelen.  Je dient namelijk ook rekening te houden met je armen en handen. Laat tijdens het spelen je armen aan de zijkant van je lichaam hangen. Let er ook op dat je polsen naar voren gericht zijn. Als het goed is neemt je hand de vorm van een ‘C’ in. Op deze manier blijven je armen en handen ontspannen. Hou je handen in de vorm van een C, en plaats ze vervolgens op het keyboard voor je.  Blijf vervolgens recht zitten tijdens het spelen, en je hebt de perfecte houding.

Tip 4 – Zit in een ontspannen houding

Recht zitten is zeer belangrijk wanneer je perfect keyboard wilt spelen. Hou dan ook je schouders recht en laat je armen langs je lichaam zitten. Bij een te stijve houding raken je spieren namelijk gespannen. Plaats je vingers vervolgens bij de zwarte toetsen. Gebruik deze toetsen als een richtlijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet constant je vingers heen en weer moet bewegen naar de witte toetsen. Het voorkomt dat je constant naar de noten hoeft te reiken. Een ontspannen houding en focus op de zwarte toetsen maakt keyboard spelen dan ook veel gemakkelijker en leuker.

Ik heb genoeg tips om jou beter te maken.

Tips keyboardspelen het belangrijkste is natuurlijk dat je met deze tips.
jouw keyboardspel met veel plezier naar een hoger niveau kan brengen.
Tips keyboardspelen ik heb zoveel voor tips voor jou omdat ik weet
welke tips belangrijk zijn om op de juiste manier keyboard te spelen.

Tips keyboardspelen ook heb ik tips hoe je het beste  een liedje kan instuderen.
ik pas dat  met grote zorgvuldigheid toe in mijn lessen.Het eerste wat je zeker niet
moet doen en dat zal ik jou ook aanleren en dat is mocht het ff tegenzitten
om een  liedje in je vingers te krijgen en lukt niet laat het een dagje liggen.
Ga je toch door en het lukt maar niet dan ben je 1 ding aan het doen
en dat is Forceren.

En Forceren is de vijand die jou plezier kan bederven
En dat is niet nodig keyboard leren spelen kost tijd.
Lezen en schrijven heb jij ook niet op 1 of andere dag geleerd.

Goudentip Weet hoe je moet studeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − 12 =