Succesvol keyboardles volgen

Succesvol keyboardles volgen

Zo maak je van jouw eerste keyboard les een succes

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Succesvol keyboardles volgenMisschien begin je binnenkort aan je eerste keyboard les. Het is natuurlijk best spannend om voor het eerst op dit mooie instrument te mogen spelen. Hopelijk volgen er na deze eerste keer nog veel andere lessen. Met deze tips maak je van de eerste keyboard les zeker een succes.

Keyboard is populair onder kinderen

Het keyboard is een populair instrument voor muziekles. Kinderen vinden het geweldig dat je er allerlei soorten muziek op kunt spelen: van rock tot pop, jazz en klassiek. Veel volwassenen zijn in hun jeugd begonnen met keyboardles, en beleven er nog steeds plezier aan. En zeg nu zelf: klinken de tonen uit het keyboard niet geweldig? Het keyboard is net een beetje anders dan de piano. Zo werkt een keyboard vaak op elektriciteit, en dat is bij een piano natuurlijk niet zo. Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken om op keyboardles te gaan.

Fouten maken hoort erbij

Natuurlijk is de eerste keyboardles erg spannend. Je neemt voor het eerst plaats op het krukje en mag de toetsen gaan bespelen. Maar hoe begin je eigenlijk? Gelukkig leert een keyboardleraar je alles over dit muziekinstrument. Het is vooral heel belangrijk om niet op te geven.  Foutjes maken hoort er nu eenmaal bij. Veel keyboardspelers vinden het vervelend wanneer een muziekstuk fout gaat. Probeer echt vooral door te gaan met oefenen. Je zult merken dat dit zijn vruchten afwerpt!

Wat kan er de volgende keer beter?

Tijdens de eerste keyboardles zul je natuurlijk niet direct goed spelen. Je zult namelijk nog ontzettend veel moeten leren.  Denk bijvoorbeeld aan het notenschrift, en hele muziekstukken. Waarschijnlijk zul je regelmatig foutjes maken. Dit is juist goed,  omdat het je aan het denken zet. Vraag jezelf af wat je fout hebt gedaan. Was je niet geconcentreerd genoeg of snap je het muziekstuk misschien niet? Wees vooral niet bang om de keyboardleraar te vragen wat er beter kan. Hij of zij zal je van de nodige tips voorzien. Zo speel je de volgende lessen hopelijk al een stukje beter.

Notenschrift leren
De keyboardleraar zal je tijdens de eerste les op een aantal zaken wijzen. Om een muziekstuk goed te spelen is het bijvoorbeeld essentieel dat je het notenschrift bekijkt. Neem hier uitgebreid de tijd voor. Begrijp je wat er staat, en wat er precies moet gebeuren? Speel delen van een muziekstuk desnoods een paar keer achter elkaar. Daardoor begrijp je de noten namelijk steeds beter.

Wees geconcentreerd

Hou tijdens keyboardlessen altijd je hoofd erbij. Ook tijdens de eerste keyboardles is het belangrijk om geconcentreerd te oefenen.  In dat geval zul je merken dat je de lesstof sneller opneemt. Een veelgemaakte fout van muzikanten is dat ze namelijk met hun hoofd ergens anders zitten. Daardoor komt het soms  voor dat ze bijvoorbeeld een stuk oefenen die ze allang kennen.  Herhaling is essentieel om goed te leren spelen, maar op een gegeven moment moet  je ook verder. Veel succes met je eerste keyboardles!

Succesvol keyboardles volgen als je dit artikel serieus neemt dan wordt keyboardles een succes.
Succesvol keyboardles volgen betekent ook dat je met veel plezier naar je keyboardleraar gaat.

Succesvol keyboardles volgen betekent ook dat het jouw vriendjes en vriendinnetjes jouw keyboardspel enorm zullen waarderen (geloof me maar)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier + 4 =