Speel keyboard op je tablet.

Speel keyboard op je tablet

 

Speel keyboard op je tablet met de Seaboard Block

Speel keyboard op je tablet

Roli is een bedrijf dat bijzondere gadgets op de markt brengt. Zo konden we vorig jaar genieten van het nieuwe modulaire muzieksysteem Blocks.

Daarmee kon je met behulp van knoppenbalken en drumpads muziek en melodiëen maken op je telefoon en tablet.

Roll heeft weer iets nieuws bedacht wat minstens zo leuk is, namelijk een keyboard voor de telefoon en tablet!

Seaboard Block

Het nieuwe apparaatje van Roli heet de ‘ Seaboard Block’. Het is eigenlijk een kruising tussen een keyboard en een drumpad. Met het laatste instrument kunnen drummers allerlei muziekstukken oefenen voordat ze aan een echt optreden beginnen.

Op het keyboard kun je allerlei fantastische melodieen spelen. Dankzij de Seaboard Block is dit nu zelfs mogelijk op je eigen telefoon. Bovendien geeft het iets meer mogelijkheden dan het Blocks muzieksysteem van vorig jaar. Destijds leende het apparaat zich vooral voor het maken van beats. Op de Seaboard kun je echter muziek maken alsof je op een echt keyboard speelt.

Muziek oefenen

De Seaboard volgt na de Lightpad Block, die Roli vorig jaar introduceerde. Ook dit apparaatje kun je bedienen door het aan te raken. Daarnaast maakt het een draadloze verbinding met je iPhone en iPad.

Ideaal voor (beginnende) muzikanten die graag op de piano en/of het keyboard willen oefenen. Het doel van zowel de Lightpad Block als de Seaboard is namelijk om mensen de kans te geven om gave melodieèn en beats te maken, ook al spelen zij niet perse een muziekinstrument.

Toetsen slepen
Een groot verschil met een echt keyboard is dat je op de Seablock geen toetsen hoeft in te drukken. In plaats daarvan sleep je de toetsen om de melodie en tonen te veranderen. Daar heb je trouwens wel een extra onderdeel voor nodig. Het apparaat heeft namelijk alleen maar klaviertoetsen.

Dankzij een extra onderdeel, de zogeheten Touch Block, kun je er toch op spelen. Het is een hele aparte manier van gebruiken waar je even aan moet wennen. Toch biedt het een schat aan mogelijkheden. Bovendien kun je de Seaboard Block dankzij het kleine formaat ook nog eens heel gemakkelijk meenemen. Je kunt dus voortaan werkelijk overal op het keyboard spelen!

Aan elkaar koppelen
Alle Seaboards hebben een speciale functie waarmee ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit worden ook wel ‘magnetische DNA-connectoren’ genoemd. Je kunt zelfs twee Seaboards zo aan elkaar koppelen dat ze in het verlengde van elkaar liggen.

Daardoor kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig elektronische muziek maken. Tevens heeft het een handige MIDI-controller die je binnen een handomdraai in elkaar kunt klikken.

Prijs
Natuurlijk hangt er aan de Seaboard Block wel een prijskaartje. Op dit moment kost het bijzondere muziekinstrument, dat overeenkomsten heeft met het keyboard, 329,95 euro. Wel is het een koopje in vergelijking met het gewone Seaboard, die maar liefst 700 euro kost. Voor het grootste model ben je zelfs bijna 3300 euro kwijt!
Filmpje
Over de Seaboard Block is op YouTube inmiddels ook een filmpje verschenen. Wij zijn enthousiast!

https://www.youtube.com/watch?v=psVSGgZQNmg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + zeventien =