Speel keyboard met de Chordana App

Speel keyboard met de Chordana App

Speel keyboard met de Chordana App

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Speel keyboard met de Chordana AppWe leven in een digitale wereld die ontzettend veel mogelijkheden biedt voor de muziekwereld. Zo is het tegenwoordig heel eenvoudig om op digitale wijze piano- of keyboard te leren spelen. Je hebt namelijk de keuze uit tientallen apps die je op een zeer innovatieve manier de kneepjes van het vak bijbrengen. Een goed voorbeeld daarvan is Chordana Play, de nieuwe gratis app van Casio. Deze app maakt het spelen van het elektronische keyboard leuker dan ooit. Welke mogelijkheden biedt de Chordana App voor muziekliefhebbers?

De Chordana App van Casio

Misschien overweeg je al een tijdje om op keyboardles te gaan. Dit is een heel goed idee! Voor persoonlijke begeleiding en de nodige kennis kun je het beste een keyboardleraar inhuren. Een app is de perfecte oplossing wanneer je daar geen tijd of zin in hebt. Zo hoef je de app van Casio alleen maar te installeren op je smartphone. Het is niet heel erg verrassend dat juist Casio met een app voor de elektronische keyboard komt. In 1980 was het namelijk het eerste bedrijf dat een elektronische keyboard op de markt bracht. Daarna stond de tijd absoluut niet stil voor Casio. Zo introduceerde Casio de afgelopen jaren een aantal zeer leuke muziekapps. Zo kwam in 2015 de ‘Chordana Trackformer’ op de markt, die automatisch dance muziek produceert. Dit was absoluut swingen geblazen! Met de nieuwe en gratis app Chordana Play wil Casio graag dat ook mensen zonder ervaring met het elektronische keyboard plezier krijgen in muziek.

Ideale app voor beginnelingen

Chordana Play is een zeer uitgebreide app. Je hebt de keuze uit 50 verschillende liedjes in allerlei muziekstijlen, variërend van klassiek tot pop. Kies de muziek die jij het fijnste vindt en speel er lekker op los. Een groot voordeel van deze app is dat het laat zien hoe de handen gebruikt moeten worden voor een bepaalde keyboard positie. Daardoor is het zelfs mogelijk om keyboard te leren spelen zonder dat je goed noten kunt lezen. Wil je dit toch graag noten leren lezen? De app heeft een speciaal lesgedeelte en houdt je muzikale vorderingen met behulp van een ‘score’ goed bij.

Breid je muzikale repertoire uit

De Chordana Play app is niet alleen geschikt voor beginnende muzikanten. Dankzij het uitgebreide aanbod aan muziekstijlen kunnen ook professionals hun muzikale repertoire er flink mee uitbreiden. Het is zelfs mogelijk om een bepaald nummer te importeren naar deze app. Deze bijzondere app is in staat om meteen passende akkoorden te bedenken. Bovendien krijgen de geïmporteerde liedjes net als de ingebouwde liedjes een muziekscore.

Verbinding met elektronisch keyboard

Chordana Play werkt zowel op Android als iOS apparaten. De app altijd dient gekoppeld te worden aan een elektronisch keyboard van Casio, namelijk de LK-265, CTK-2500, CTK-2550, CTK-3500 en de LK-266 Casino Key Lightning Keyboards. De verbinding is heel eenvoudig tot stand te brengen met een standaard audiokabeltje. Je hebt dan ook geen speciale verbindingskit of een USB kabeltje nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + vier =