Speel kerstliedjes op je keyboard.

Speel kerstliedjes op je keyboard.

Speel kerstliedjes op je keyboard.

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

 

KeybordlesBen jij de dagen ook al aan het aftellen? Binnenkort is het namelijk kerstmis. De mooiste tijd van het jaar vol vrolijke versieringen, prachtige kerstbomen en lichtjes in de straten. Ook de mooie muziek tijdens deze periode mogen we natuurlijk niet vergeten.

Kerstliedjes zorgen voor verbinding tussen mensen. Het is doorgaans eenvoudige muziek waar iedereen vrolijk van wordt. Bovendien kun je kerstliedjes prima spelen op de piano en keyboard. Ik heb een aantal tips voor je om keyboard te spelen tijdens de kerstdagen!

De muzikale maand december

December is een muzikale maand. Nadat Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken hoor je werkelijk overal kerstliedjes. Wie weet heb je nog niet zoveel ervaring op de piano of het keyboard. Begin daarom met de basis. Verdiep je in het notenschrift en de toonladders en lees alles over deze muziekinstrumenten. Pas wanneer je de basis onder de knie hebt kun je beginnen aan het oefenen met kerstliedjes

Bekende kerstliedjes

Kerstliedjes zijn zeer herkenbaar en populair. Bekende nummers zijn ‘O Denneboom’, ‘Stille Nacht’, ‘Jingle Bells’ en ‘Er is een kindeke geboren op aard’. Als beginnende muzikant kun je het beste met deze liedjes beginnen. Ze zijn namelijk vrij eenvoudig om te leren. ‘Jingle Bells’ wordt daarbij als het meest eenvoudige nummer gezien. Als het goed is speel je dit nummer al na een paar keer oefenen. Met de hulp van een goede keyboard docent moet het zeker lukken om het voor de kerstdagen onder de knie te krijgen!

‘Jingle Bells’ op de piano spelen voor beginners:

Neem de tijd om kerstliedjes te leren

Hopelijk speel je binnenkort de bekende deuntjes van allerlei kerstliedjes op je keyboard. Neem vooral de tijd en geef niet op als het even niet lukt. Sommige kerstliedjes zijn lastiger om te leren dan andere. Zo ligt de moeilijkheidsgraad van ‘Stille Nacht’ iets hoger dan ‘Jingle Bells’. Ook ‘O Denneboom’ lijkt in eerste instantie eenvoudiger om te leren dan in werkelijkheid het geval is. Probeer de liedjes zo vaak mogelijk te herhalen. Op een gegeven moment merk je dat het steeds gemakkelijker gaat. Hoe geweldig zou het zijn als je tijdens kerst deze herkenbare deuntjes op de piano of het keyboard kunt spelen. Je kunt rekenen op enthousiastes reactie van familie en vrienden!

‘Stille Nacht’ op de piano spelen voor beginners:

Ingewikkelde kerstliedjes

Hopelijk heb je binnen afzienbare tijd de simpele kerstliedjes onder de knie. Vervolgens is het tijd voor een nieuwe stap, namelijk ingewikkelde kerstliedjes voor op de piano of het keyboard. Als ervaren muzikant zou je bijvoorbeeld ‘De Herdertjes Lagen bij Nachte’ en ‘Nu zijt Wellekome’ kunnen spelen. Sommige combinaties en vingerzettingen zijn vrij complex. Je moet echt de tijd nemen om het te leren. Probeer elke keer een stuk van het nummer te leren, en herhaal dit telkens. Wanneer je één stuk onder de knie hebt ga je verder met het volgende. Je zult merken dat het spelen je steeds gemakkelijker afgaat.

Alleen geschikt voor de kerstdagen

Het spelen van kerstliedjes op de piano of het keyboard is ontzettend leuk om te doen. Het nadeel is natuurlijk wel dat een nummer als ‘Jingle Bells’ alleen geschikt is voor een bepaalde periode van het jaar. In de zomermaanden zit er natuurlijk niemand op te wachten! Toch is het oefenen van deze muziek zeker de moeite waard. Als beginnende muzikant ontdek je hoeveel tijd je moet steken in het leren van een mooi muziekstuk. Dit vergt veel discipline. Het geeft uiteindelijk een geweldig gevoel als het lukt en je tijdens de kerstdagen de sterren van de hemel speelt!.

Speel kerstliedjes op je keyboard.

Je moet het zo zien en onthouden Kerstliedjes speel je natuurlijk zoals ik eerder hebt genoemd
met de Kerst natuurlijk niet in in de zomer of wel JA zeg ik.
Maar dan om te herhalen want nou komt het na een half jaar ben je die Kerstliedjes alweer kwijt.Het wordt in de muziek zo mooi gezegd het is uit je vingers gegleden
Dus je moet je weer herhalen wat je de vorige kerst hebt ingestudeerd en dat is ook de kracht
om liedjes uit het hoofd te spelen herhalen en nog eens herhalen tot dat het zo makkelijk gaat
dat je er flauw van wordt je kan het liedje dromen.

Jou Kerstliedjes staan echt paraat om ze direct te spelen mocht je door iemand worden gevraagd door je familie.vrienden,jouw vriend of vriendin of wie  dan ook.
En dat je dan niet zegt van ik heb geen bladmuziek bij me maar dat je zegt ik knal wel ff op los
op het keyboard of piano.

Kerstliedjes kan je elk jaar en  aan iedereen  ten gehore brengen het zijn Evergreens

Om  echt in de stemming  te komen heb ik speciaal Voor jou
2 kerstliedtjes ingestudeerd  die uiteraard professioneel  door mij zijn uitgevoerd.

Stille Nacht Heilige Nacht.

We Wish You a Mery Chrismass.

Fijne feestdagen en een  gelukkig 2020
Gr Theo Moorrees
Hoogeveen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − 7 =