De Seabord Grand synthesizer

De Seabord Grand Synthesizer

De Seabord Grand synthesizer Het keyboard uit La La Land bestaat echt!

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

De Seabord Grand SynthesizerHeb jij de film La La Land al gezien? De blockbuster met Ryan Gosling en Emma Stone heeft vele prijzen gewonnen. Zo mocht het tijdens de Oscars begin dit jaar de prijs voor beste muziek in ontvangst nemen. De film is dan ook een swingend geheel waarbij zelfs de keyboard even voorbij komt.

Het keyboard dat Ryan Gosling gebruikt ziet er een beetje apart uit. Toch bestaat het instrument echt! Het is namelijk de Seyboard Grand synthesizer.

De Seabord Grand Synthesizer

Wil jij graag op hetzelfde soort keyboard spelen als Ryan Gosling? Dan is het tijd om de Seabord Grand synthesizer aan te schaffen! Dit muziekinstrument is eigenlijk de ‘echte ster’ van de film, ondanks dat het maar een paar minuten te zien is. De scene waarin Gosling een muziekstuk speelt met John Legend en the Messengers is het heerlijk om te zien. De Seyboard Grand synthesizer is inmiddels een paar jaar oud. Het werd in 2013 bedacht door Roland Lamb, de oprichter van het muziektechnologie bedrijf ROLI. Het karakter van Ryan Gosling in La La Land is zelfs gebaseerd op deze man. Lamb is namelijk een succesvolle jazz pianist die graag nieuwe muzikale dingen uitprobeert. Zodoende bedacht hij een paar jaar geleden de Seabord Grand Synthesizer, dat zelfs een plekje in een succesvolle Hollywoodfilm wist te veroveren!

Modern en multifunctioneel keyboard

De Seyboard Grand Synthesizer is een modern keyboard dat helemaal bij 2017 past.  Zo is muziekinstrument zeer multifunctioneel, want je kunt het zowel bespelen als keyboard en synthesizer als contrabas en viool. Hoe dit kan? In de plaats van standaard toetsen heeft het een golvend oppervlakte waarmee je het geluid meer diepte kunt geven. Wanneer je jouw vinger heen en weer beweegt na het aanslaan van een toon hoor je bijzonder genoeg een vibrato. Bovendien kun je op een vloeiende manier van de ene naar de andere toon gaan. De oppervlakte Seyboard Grand Synthesizer is zeer geavanceerd. Zo voelen de toetsen precies aan hoe hard je drukt. Op die manier is het mogelijk om te variëren met het geluid, want je kunt de toets zowel traag als snel loslaten.

Bekijk hier een filmpje van de Seabord Grand Synthesizer:

Prijs van de Seabord Grand Synthesizer

Aan de moderne technologie van de Seabord Grand Synthesizer hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Het muziekinstrument kost gemiddeld 3000 euro, dus je moet wel even voor sparen. Daar staat tegenover dat je het meest moderne keyboard in huis haalt. Bovendien kun je er prima de liedjes van La La Land op naspelen! De prijs weerhoudt muziekliefhebbers er zeker niet van om het keyboard te kopen.

Het La La Land effect

De vraag is er of er sprake is van een ‘La La Land effect’. Is de populariteit van de Seabord Grand Synthesizer toegenomen? Dat is zeker het geval, want het aantal verkopen is na het uitkomen van de film zeker gestegen. In de Verenigde Staten was het muziekinstrument op een gegeven moment zelfs uitverkocht! Inmiddels is deze bijzondere synthesizer weer online te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − 18 =