Pianoles, Wat houd het in?

Aanmelden

                                  Pianoles,Wat houd het in?

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Pianles

Pianoles wat houd het in

Ken je dat, dat je mond open valt van verbazing wanneer iemand piano speelt? Dat je meteen gaat luisteren naar de muziek? Wauw, dat is mooi! Wil je dat ook graag kunnen? Dat is zeker mogelijk. Er zijn genoeg kinderen die je voor zijn gegaan, dus waarom jij niet? Op pianoles leer je alles over de piano en over muziek in het algemeen. Daarnaast leer je ‘muziek lezen’: muzieknoten, verschillende tempo’s, en meer van dat soort zaken. Dat is echt hartstikke leuk.

Wat houdt pianoles in?


Zoals gezegd leer je tijdens pianoles meer dan alleen piano spelen. Zo leer je alles over het instrument, over hoe je de muziek mooi kunt laten klinken, over ritme en leer je bladmuziek lezen. Dit betekent dat je onder andere noten moet leren lezen. Dat klinkt misschien een beetje moeilijk, maar dat valt reuze mee.

Je begint met enkele noten en daarna wordt dit langzaam opgebouwd. Naast de lessen die je krijgt, zal je zelf thuis goed moeten oefenen. Piano leren spelen gaat zeker niet vanzelf. Wanneer je goed oefent, zal je merken dat het op een gegeven moment lukt. Sommige dingen zijn heel moeilijk, en het zal dan ook wat langer duren voordat je deze onder de knie hebt. Maar hoe meer tijd je erin steekt, hoe beter het zal gaan. Je moet dus soms wel hard werken en doorzettingsvermogen hebben.

Maar als je dan eenmaal iets hebt geleerd, is het echt ontzettend gaaf om dit te laten horen. Zo kun je steeds een beetje meer en ga je er hard aan werken om van jezelf een volleerd pianospeler te maken.

Waarom les nemen?


Sommigen proberen helemaal zelf te leren piano spelen. Dat kan. Maar wanneer je echt goed wilt leren spelen, is het toch verstandig om pianoles te nemen. Waarom? Ten eerste is het belangrijk dat je het goed doet. Wanneer je zelf wilt leren spelen zal je bij fouten niet verbeterd worden. In dat geval blijf je het altijd fout doen.

Fouten die eenmaal aangeleerd zijn, zijn moeilijk af te leren. Een andere reden is dat het helpt bij je motivatie om te oefenen. Als je steeds ten gehore moet brengen wat je hebt geleerd sinds de vorige les, dan zal het meteen opvallen wanneer je niet goed hebt geoefend. Dat is vervelend. Door les te nemen, wordt je dus vanzelf meer gestimuleerd om goed te oefenen. Ten derde kan een leraar de lesstof heel goed overbrengen en je tips en trucjes aanreiken. Daardoor zal je sneller leren dan wanneer je het zelf moet doen.

Wat heb je nodig voor pianoles?


Om met pianoles te beginnen heb je niet veel nodig. In principe alleen een piano. Verder zal je boekjes moeten kopen waaruit je leert. Ten slotte is het erg handig om een gevoel voor ritme en tonen te hebben en soepele vingers. Je zult er vanzelf achter komen of je dat hebt.

Heb je helemaal zin gekregen om piano te leren spelen? Op deze site kun je je aanmelden. Hopelijk tot snel!

Ik zou het tof vind als jij mijn Facebook Fanpage willen liken JA. KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 − 1 =