Piano spelen online is dat wat je zoekt?

pianoles online

Piano spelen online is dat wat je zoekt

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

rp_Pianoles-online-is-dat-wat-je-zoek-300x170-1-300x170.png

We kunnen alles online doen. Spullen kopen, spellen spelen, praten met mensen en nog veel meer.

Dus waarom zouden we niet online kunnen leren piano spelen? Er zijn verschillende online cursussen te volgen voor piano spelen. Hoe dat eruit kan zien, lees je hier.

Cursus piano spelen online
Bij online piano cursussen betaal je meestal een vast bedrag en je krijgt daardoor toegang tot een account of een e-book waarmee de cursus wordt aangeboden. Veel van het piano leren spelen gebeurt op internet door het leren van akkoorden en liedjes die via filmpjes worden voorgedaan.

Hierbij leer je geen noten lezen. Er zijn een aantal cursussen waarbij je wel noten leert lezen. Ook dat wordt dan uitgelegd in filmpjes. Er zijn zelfs een aantal internetprogramma’s voor piano spelen die je piano kunnen leren spelen via het toetsenbord van je computer, voor als je nog geen piano in huis hebt.

Sterke punten van online leren piano spelen
Dit is er fijn aan de mogelijkheid om via internet piano te leren spelen:

  1. Het is goedkoop

Doordat je vaak één bedrag betaalt waarvoor je eindeloos vaak materiaal en filmpjes kunt bekijken, is het meestal goedkoper. Pianoles krijgen via een privé leraar of muziekschool is vaak duur, omdat je per les een bepaald bedrag betaalt.

  1. Je kunt terugkijken en pauzeren

Wanneer je online les neemt, dan kun je de video’s steeds op pauze zetten of terugspoelen. Dit is handig als het je even wat meer moeite kost om iets aan te leren. Ook kun je als je dat wilt vaker dezelfde les herhalen.

  1. Je kunt les nemen wanneer het jou uitkomt

Met een pianocursus via internet kun je met een les beginnen als je er tijd voor hebt of zin in hebt. Soms voel je je goed en wil je op dat moment graag spelen. Je kunt dan meteen aan de slag.

Wat is er jammer aan online lessen?
Online les nemen heeft ook nadelen wanneer je het vergelijkt met les van een echte docent:

  1. Je kunt zelf geen vragen stellen

Via een cursus op internet kun je alleen maar het materiaal bekijken dat je hebt gekregen. Je kunt meestal geen vragen stellen. Dat kun je aan een echte leraar wel. Deze kan je dan meer uitleg geven over de dingen die jij misschien net wat moeilijker vindt.

  1. De les is niet aan jou aangepast

Jij bent anders dan alle anderen die les krijgen. De leerkracht past zijn lessen speciaal op jou aan. Dus als jij iets moeilijk vindt, dan kan de leraar jou misschien net op een andere manier helpen dan dat hij bij anderen zou doen. Door je iets op een andere manier te vertellen of je bepaalde trucjes te laten zien bijvoorbeeld. Als je online lessen volgt dan kan dat niet. Je moet het doen met wat er in het filmpje wordt uitgelegd.

  1. Je leert geen bladmuziek spelen

Veel online cursussen leren je niet om noten te lezen of andere dingen die je normaal uit boeken zou leren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen muziek kunt spelen waarvoor je van een blaadje moet lezen.

Je kunt alleen maar die liedjes spelen die je in je hoofd hebt zitten omdat je ze hebt geleerd. Je kunt dus niet alles spelen zoals een echte pianist dat kan. Zelfs de internetcursussen die wel aandacht besteden aan het leren lezen van noten, zullen je nooit zoveel kunnen leren als bij een muziekles thuis of op een muziekschool.

Nu je weet hoe je online piano kunt spelen, en je weet wat goede en minder goede punten zijn in vergelijking met pianoles van een leraar thuis of op een muziekschool, kun je voor jezelf of samen met je ouders beslissen wat jij fijner vindt.

Probeer echt voor jezelf na te gaan of online pianospelen wat voor je is.
Let wel vergt wel veel discipline maar dat kan ik niet voor jou beoordelen of je dat heb.

Vond je deze artikel waardevol Ja laat een reactie achter.Je kan het op mijn Facebook doen.KLIK HIER en ga naar mijn Facebook Fanpage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + 8 =