Keyboard versus synthesizer

Keyboard versus synthesizer

 Keyboard versus synthesizer

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Keyboard versus synthesizerAl eerder schreven we in een blogbericht over de geschiedenis van het keyboard. Het is een prachtig muziekinstrument dat nooit verveelt. In 1964 introduceerde de Amerikaan Bob Moog al een soort keyboard: de synthesizer. Toch is dit muziekinstrument anders dan het keyboard waar je normaal op speelt. Wat is het verschil tussen een keyboard en een synthesizer?

De uitvinding van de synthesizer

In eerste instantie was de synthesizer erg groot en duur. Later verkleinde uitvinder Bob Moog het muziekinstrument tot een soort mini keyboard. Dit product heette de ‘MiniMoog’. Toch is deze synthesizer op bepaalde punten anders dan het gewone keyboard.  Zo klinken de klanken die je met dit muziekinstrument over het algemeen veel beter dan de klanken van een keyboard. Zodoende wordt een synthesizer vaak gebruikt om liedjes op te nemen in de studio, of tijdens live-optredens.

Electrofonen

De synthesizer wordt onder de zogeheten ‘electrofonen’ geschaard. Je zou dus kunnen zeggen dat het keyboard ook een soort synthesizer is, en andersom. Aan de andere kant gebruiken veel muzikanten de computer om met de synthesizer muziek te maken. Dit is een groot verschil met het keyboard, omdat de geluiden van dit muziekinstrument eerder zijn opgenomen. Voor het spelen van een muziekstuk op het keyboard gebruik je een van de 61 toetsen. Ook heeft het muziekinstrument een knop voor automatische begeleiding.

De populariteit van het keyboard

In de muziekwereld worden zowel de synthesizer als keyboard vaak gebruikt. Het keyboard is verreweg het populairste van de twee. Het muziekinstrument is ontzettend populair omdat je er enorm veel muziekstijlen en melodieën op kunt spelen. Van pop tot rock en klassiek: met het keyboard maak je het allemaal. Natuurlijk is er voor het spelen op het keyboard wel veel oefening vereist. Maar met onze tips om goed keyboard te leren spelen moet dat vast wel goed komen.

Master keyboard
In tegenstelling tot het keyboard heeft de synthesizer minder varianten in de winkel beschikbaar. Dit terwijl je van een keyboard allerlei modellen hebt waarmee je geweldige muziekstukken kunt spelen. Probeer bijvoorbeeld eens te spelen op het zogeheten ‘master keyboard’. Bijzonder genoeg kun je met dit muziekinstrument alleen klanken maken van een computer en USB-poort.  Met behulp van een USB-poort sluit je het keyboard aan op het soundprogramma van de computer. Vervolgens kun je alle klanken en melodieën via de computer bepalen.

Meer geluiden met de synthesizer

Een voordeel van de computergestuurde synthesizer is dat je er nog veel meer geluiden kunt maken dan met het keyboard. Via de MIDI-verbinding geef je dit als het ware door aan de computer. Een keyboard heeft daarentegen alleen voorgeprogrammeerde geluiden.

Niet hetzelfde
Tegenwoordig worden een keyboard en synthesizer vaak met elkaar verward. Het is namelijk zo dat moderne keyboards vaak gebruik maken van de computer, waardoor ze veel weg hebben van synthesizers. Daarom worden beide termen wel eens door elkaar gebruikt. Toch hopen we dat het verschil tussen de keyboard en de synthesizer dankzij deze blog duidelijk is geworden.

Keyboard versus synthesizer je kan eigenlijk zeggen de syntheziser is de grote broer
van het keyboard.

Keyboard versus synthesizer je hebt vast wel een keer afgevraagd wat is het verschil
tussen die 2.Maar 1 ding is duidelijk als je keyboard kan spelen kan je ook
op een synthesizer spelen.

Tip van mij: Heb je een synthesizer lees de handleiding en experimenteer ermee.
zo leer je het snelst.En kom je gauw achter dat je een trompet om kan toveren
naar een stoomboot.Je kan het programmeren editen wordt het genoemd.

Heb je nog wat vragen over dit artikel laat een reactie achter.
Bezoek ook eens mijn FB Fanpage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + 6 =