Keyboard spelen is echt te gek

keyboadspelen is echt te gek

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

keyboadspelen is echt te gek

keyboardspelen

 Keyboard spelen is echt te gek. Een keyboard is een veelzijdig instrument waar je veel mee kunt. Het is niet voor niets een instrument dat niet weg te denken is uit de muziekwereld. Zo’n 30 tot 40 jaar geleden speelden enkele hele grote bands er al mee. Bands die toen over de hele wereld ontzettend bekend geworden zijn. Vraag je vader of opa maar eens naar Supertramp, Toto of Pink Floyd. Ouderwets, denk je dan? Helemaal niet! Het keyboard is weer helemaal terug van weggeweest. The Killers en Keane maken bijvoorbeeld gebruik van keyboards, iets waardoor zij juist heel groot zijn geworden. Zo groot, dat ze op de beste festivals ter wereld spelen. In Nederland hebben ze bijvoorbeeld allebei op Lowlands en Pinkpop gestaan. Gaaf toch?

Mooie liedjes en toffe beats


Keyboardspelen is een Engels woord, dat letterlijk ‘toetsenbord’ betekent. Klinkt logisch, toch? Een keyboard is een elektronisch instrument. Dat is wat dit instrument zo veelzijdig maakt. Je kunt er meerdere klanken mee produceren. Zo kun je dus niet alleen het typische piano-achtige geluid maken, maar ook de klanken gebruiken van vele andere soorten instrumenten. Daar stopt het echter niet. Een keyboard geeft ontzettend veel mogelijkheden, doordat je achtergrondmuziek en ritmes kunt gebruiken terwijl je speelt. Je hoort ze dan achter de muziek die je op dat moment speelt. Zo kun je echt mooie liedjes en toffe beats creëren. Naast achtergrondmuziek en ritmes, kun je gebruik maken van verschillende geluidseffecten. En wat helemaal te gek is: je kunt ermee opnemen. Zo kun je dus iets moois maken met verschillende geluiden door elkaar, zodat het een mooi geheel wordt. Je kunt bijvoorbeeld een stuk dat je speelt, samen met een ritme of een geluidseffect dat je erachter zet, opnemen. Wat je opgenomen hebt, kun je vervolgens afspelen en hier weer iets doorheen spelen. Zo kun je door enkel op het keyboard te spelen, ervoor zorgen dat het lijkt alsof je met een hele band speelt.

Op een keyboard kunnen spelen


Ben je enthousiast geworden over keyboardspelen? Fijn! Wat nu? Om keyboard te kunnen spelen, moet je natuurlijk eerst leren met het instrument om te gaan. Ook moet je leren hoe je muziek maakt en leest. Kijk maar eens bij het onderwerp ‘keyboard leren spelen’. Daar krijg je een goede indruk van wat het inhoudt om dit te leren. Een ding is zeker: als jij houdt van muziek met een elektronisch tintje, zoals gespeeld wordt door de grote bands die hier eerder al genoemd zijn, dan zit je met een keyboard zeker op de goede weg. In dat geval zou ik zeker eens kijken of je het echt wilt leren. Bespreek dit ook met je ouders. Als je besloten hebt dat je het graag wilt leren en je hebt je ouders hier enthousiast voor weten te maken, dan kun je je aanmelden via deze website. Zeker weten dat je het snel onder de knie zult hebben en dat je binnen korte tijd de mensen om je heen zult verbazen met wat jij al allemaal kunt met je keyboard.

Online pianoles volgen JA KLIK hier op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =