Keyboard leren spelen dus jij wilt beginnen?

keyboard leren spelen

Keyboard leren spelen dus jij wilt beginnen?

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

keyboard leren spelen

Je hebt met iemand afgesproken en dan zie je ineens een keyboard staan. Je wilt heel graag eens proberen te spelen. Dat mag. Je probeert het, maar je bakt er helemaal niks van. Wat lijkt het je gaaf om echt eens iets moois te kunnen spelen.

Om iedereen te laten zien wat je kan. Wil je echt graag weten hoe je een compleet nummer tevoorschijn tovert op een keyboard? Neem dan keyboard les!

Wat leer je tijdens keyboard les


Bij de lessen keyboard spelen krijg je het keyboard spelen aangeleerd op een manier die op jou is afgestemd. Je leert wat een keyboard is en wat je er allemaal mee kan. Je zult zien dat je al heel snel vertrouwd raakt met het instrument. Naast het leren kennen van het instrument, moet je leren om noten te lezen. Noten staan altijd op een notenbalk. Elke plek op de balk is gereserveerd voor één speciale noot.

Tijden de les leer je onder andere met welke toetsen op het keyboard je elke noot speelt. Het klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld en veel, maar dat valt best wel mee. Je hoeft er niet tegenop te zien, want je begint in het begin met een paar noten, zodat je er eerst mee vertrouwd kunt raken. Je zult zien dat het aanleren van de noten eigenlijk best wel snel gaat. Langzaam kun je het lezen van muziekschrift steeds verder uitbreiden en voor je het weet kun je al veel mooie nummers laten horen.

Piano of keyboard


Wanneer je eraan denkt om keyboard te leren spelen, moet je goed nadenken over de reden waarom. Als je namelijk graag met de toetsen mooie nummers ten gehore wilt kunnen brengen, kan het zijn dat het spelen van de piano beter bij je past. Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano? Een keyboard is een elektronisch instrument.

Je kunt hiermee niet alleen via de toetsen liedjes spelen, maar je kunt er ook geluidseffecten en beats en dergelijke achter zetten. Daarnaast kun je met een keyboard opnemen, zodat je meerdere dingen tegelijk kunt afspelen en het lijkt alsof er een heel orkest aan het spelen is. Doordat een keyboard een elektrisch instrument is, klinkt het heel anders dan een piano.

Een piano heeft een klassiek en warm geluid, dat je waarschijnlijk wel kent van piano nummers. Is dat niet zo? Dan is het verstandig om dit eens op te zoeken op internet en het verschil te horen tussen een keyboard en een piano. Een keyboard wordt nog weleens gebruikt in bands die rock- of popmuziek spelen, terwijl een piano vaker wordt gebruikt bij een orkest of solo wordt gespeeld. Bedenk goed wat je het liefste wilt, voordat je begint met keyboard leren spelen.

Wat heb je nodig om keyboard te leren spelen?
Als je hebt besloten dat je toch echt graag keyboard wilt leren spelen, kun je keyboard les nemen. Om keyboard les te kunnen nemen, heb je in het begin eigenlijk alleen een keyboard nodig. Deze kun je op verschillende plaatsen kopen.

De prijs is erg verschillend. De allergoedkoopste keyboards heb je al voor 50 euro, terwijl een aantal hele goede keyboards wel zo’n 800 euro kosten. Wil je graag op een persoonlijke en goede manier keyboard leren spelen op je gemak bij jou thuis? Dan ben je bij Theo Moorrees aan het juiste adres. Zie de website voor meer informatie.

Onhoud 1 ding keyboard spelen is hard werken  als iemand anders zal zeggen
dat het het niet zo is dan hebben zij het fout.
Je moet niet focussen om hoe goed te worden maar focussen op plezier,en vreugde
dan komt het beter worden en hoger niveau  wel vanzelf.

Neem ook eens kijkje op mijn Facebook Fanpage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + vijf =