Keyboard en de digitale piano

keyboard en de digitale piano

 

 

 

Keyboard en de digitale piano

 keyboard en de digitale piano Het zou kunnen dat je in de muziekwinkel loopt en een keyboard tegenkomt. Het is een prachtig instrument om even goed te bekijken. Vervolgens loop je verder, en zie je een digitale piano staan.

Deze heeft op het eerste oog veel weg van het keyboard. Toch is het keyboard op bepaalde punten echt heel anders dan de digitale piano. Wat zijn de verschillen?

 

 

 

 

 

 

Digitale variant

Vandaag de dag vind je in de muziekwinkel verschillende soorten keyboards en piano’s. Mede door de digitalisering kun je naast het akoestische keyboard nu ook een digitale versie aanschaffen. Ook een traditionele piano maakt tegenwoordig vaak plaats voor een digitale variant.

Als niet-muziekkenner kan het best lastig zijn om de verschillen tussen een digitale piano en een keyboard te ontdekken. Voor advies kun je natuurlijk altijd de verkoper, een muzikant of dit blog raadplegen!

Prachtige klanken

Wij raden je aan om voor de aanschaf van een muziekinstrument goed na te denken over wat je precies wilt. Wil je voornamelijk mooie klanken produceren, of ook gebruik maken van allerlei extra opties? Een digitale piano is een goed idee wanneer je voornamelijk muziekstukken met prachtige klanken wilt produceren.

Het grote voordeel van de digitale variant is dat je tientallen extra klanken kunt toevoegen. Bij een traditionele piano is dit niet mogelijk.

Het voordeel van de digitale piano

De komst van de digitale piano hangt samen met die van de computer. In de jaren ’80 werd het een zeer populair instrument dat voorkwam in tientallen muziekclips. Aan de ene kant kun je met de digitale variant met gemak de klanken van een traditionele piano nabootsen.

Aan de andere kant is het met deze variant een fluitje van een cent om allerlei nieuwe klanken en tonen te maken.

Goedkope en dure muziekinstrumenten
Ondanks zijn populariteit heeft de digitale piano sterke concurrentie van het keyboard. Ook de populariteit van dit muziekinstrument is de afgelopen dertig jaar sterk toegenomen. Groot voordeel van het keyboard is dat het goedkoper is dan de digitale piano.

Daardoor kan iedereen die graag muziek wil spelen het keyboard in huis halen. Een keyboard van het bekende merk Yahama koop je soms voor 100 tot 150 euro. Uiteraard is een professioneel keyboard van hoge kwaliteit wel een stuk duurder.

Aanschafprijs digitale piano

Ondanks de hogere prijs kun je best voor onder de 1000 euro een digitale piano aanschaffen. Net als bij de keyboards ligt het eraan of je een beginner of professional begint. Voor beginners die 200 tot 400 euro willen betalen is bijvoorbeeld de CDP-120 of de Williams Allegro een aanrader.

Keyboard is kindvriendelijker

Het keyboard heeft lichtere toetsen dan het digitale piano. Dit maakt het een fijn muziekinstrument voor kinderen. Wie weet wordt er dankzij de kindvriendelijke keyboard wel een nieuw muzikaal talent ontdekt! In tegenstelling tot het keyboard is de digitale piano minder in trek bij kinderen. Het heeft namelijk minstens 61 toetsen (en soms zelfs meer) en lijkt daardoor ‘ingewikkelder’ voor de jonge muziektalenten.

 

Keyboard en de digitale piano ik hoop dat ik met dit artikel.
Het vercshil duidelijk heb kunnen maken.

Keyboard en de digitale piano.een tip van mij.
Ga eens naar jou plaatselijke muziekwinkel en probeer
Zelf achter te komen in de praktijk wat het verschil is
tussen een keyboard en een digitale piano.

 

Wat vind je van dit artikel plaats jou reactie hieronder of op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 + zeven =