Haal het beste uit je keyboard.

haal het beste uit je keyboard

 

Hoe leer je het beste een mooi muziekstuk op het keyboard?

haal het beste uit je keyboardTijdens keyboardles oefen je regelmatig een nieuw stuk. Misschien heb je in eerste instantie geen idee hoe het moet klinken.

Het is dan ook een goed idee om het muziekstuk vantevoren even te beluisteren.

Zo ben je al een stapje verder. Maar hoe zorg je ervoor dat een muziekstuk op het keyboard echt mooi klinkt?

 

 

 

Tip 1 – Wees geconcentreerd en energiek

Bij het leren muziekstuk is er een hoofdregel: oefenen, oefenen, oefenen. Door regelmatig geconcentreerd muziekstukken te luisteren en spelen ga je steeds beter keyboard spelen. Het is echter ook belangrijk om op tijd te stoppen.

Leren heeft namelijk weinig zin als je je niet meer kunt concentreren. Je raakt verveeld en geïrriteerd, en pikt weinig meer op. Het leren spelen van mooie muziekstukken gaat veel beter wanneer je veel energie hebt en geconcentreerd bent.

Tip 2 – Neem tijdens het leren de tijd

Naast focus en concentratie werkt langzaam studeren het beste om een muziekstuk in je hoofd te krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je geconcentreerd werkt. Niet voor niets is er de uitspraak ‘haastige spoed is zelden goed’.

Dit geldt ook voor het leren van muziekstukken. Keyboard spelen is een kwestie van geduld en concentratie. Daarmee moet het zeker gaan lukken!

Tip 3 – Verdiep je in het muziekstuk

Personen die keyboard willen leren spelen zijn uiteraard heel muzikaal. Het  is dan ook gunstig om naar zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen te luisteren. Wissel jazz bijvoorbeeld af met rock en pop. Op het keyboard kun je namelijk allerlei muziekstukken spelen.

Het is erg handig wanneer je deze al een beetje kent. Verdiep je daarnaast ook in de stijl van de muziek. Dit maakt het leren van een muziekstuk veel eenvoudiger.


Tip 4 – Wissel muziekstukken af

Om je concentratie tijdens het leren keyboard spelen te behouden is het verstandig om muziekstukken regelmatig met elkaar af te wisselen. Ook is het niet handig om te lang achter elkaar door te werken.

Oefen in plaats daarvan 10 tot 15 minuten aan een muziekstuk, en ga dan over op een andere. Daardoor blijft het muziekstuk beter hangen, en is het keyboardspelen veel leuker.

Tip 5 – Wees zeer nauwkeurig

Je speelt alleen mooie muziekstukken op het keyboard wanneer je nauwkeurig te werk gaat. Noteer tijdens het leren bijvoorbeeld alle vingerbewegingen, puntjes en bogen in een boek. Door veel zaken te noteren onthoud je het namelijk beter.

Op een gegeven moment heb je het boek niet meer nodig en zit het muziekstuk in je hoofd. Vervolgens speel je binnen de kortste keren de sterren van de hemel!

Tip 6 – Leer van je fouten

Iedereen maakt wel eens fouten. Zelfs de beste keyboard spelers gaan wel eens de mist in. Er is dan ook helemaal niks mis mee. Probeer wel uit te vinden wat er precies mis is gegaan in het muziekstuk.

Was je bijvoorbeeld een paar noten vergeten? Of is de fout te wijten aan vermoeidheid? Probeer dit de volgende keer te voorkomen.

Haal het beste uit keyboard als je aan deze tips kan houden.
En je geloof in jezelf je gaat ervoor dan moet je niet verbazen
Dat je straks een goeie keyboardspeler wordt.

Haal het beste uit je keyboard betekent ook eigenlijk haal het beste uit jezelf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een − 1 =