Het Yamaha Keyboard Festival

Het Yamaha Keyboard Festival

Het Yamaha Keyboard Festival

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

 Het Yamaha Keyboard FestivalSpeel je graag op het keyboard en ben je dol op muziekfestivals? Dan is een bezoek aan het Yamaha Keyboard Festival misschien wel iets voor jou. Dit vrolijke festival staat namelijk in het teken van keyboard muziek.

Er hangt een vrolijke sfeer en jong en oud speelt prachtige muziek. Er is geen reden om niet te gaan, behalve dan het feit dat het Yamaha Keyboard Festival in Australië plaatsvindt. Je zult er dus een flinke reis voor over moeten hebben, maar het is het waard! Wat kun je verwachten op dit festival?

Yamaha en muziek

Het Japanse Yamaha is een van de bekendste fabrikanten van muziekinstrumenten. In vrijwel elke muziekwinkel vind je gitaren, saxofoons en keyboards van dit merk. Ook maakt Yamaha onder andere synthesizers en marching-band-instrumenten. Het Japanse bedrijf bouwt echter niet alleen muziekinstrumenten, maar wil muziek ook graag onder de aandacht brengen bij jongeren. De fabrikant ziet muziek als een belangrijke vorm van educatie. Zodoende organiseert het elk jaar een speciaal keyboard festival waaraan iedere jongere mag deelnemen. Het Yamaha Keyboard Festival werd enkele jaren geleden opgericht en is de perfecte gelegenheid voor studenten om lekker met muziek bezig te zijn.

Muziek en workshops

Het Yamaha Keyboard Festival wordt georganiseerd op plekken in heel Australië. Hou de aankondigingen goed in de gaten. Zo vindt het er in mei een festival plaats in Stafford. De interesse onder studenten is erg groot. In 2016 namen er maar liefst 1500 studenten deel aan Yamaha Keyboard Festivals. Ze maken deel uit van een uitgebreid programma. Zo kun je er niet alleen muziek maken, maar ook deelnemen aan workshops. Daarnaast vindt er een diner plaats om gezellig te kletsen en te netwerken met andere muzikanten. Tenslotte kun je op zaterdagavond deelnemen aan een uitgebreid entertainment programma en genieten van muziek en cabaret tot in de late uurtjes.

Plezier

Op dit muzikale festival draait het vooral om plezier. Niet alleen studenten, maar ook oudere muzikanten zijn van harte welkom op het keyboard te spelen. De jongste keyboard speler was 4 jaar oud, en de oudste 90!  Deelnemers mogen helemaal zelf beslissen welke muziekstijl er gespeeld wordt. Bovendien is het zowel mogelijk om alleen te spelen als in een ensemble. Muzikale vrienden komen samen om de meest prachtige liedjes te spelen. Na afloop ontvangen de keyboard spelers niet alleen een stevig applaus, maar ook een medaille en een certificaat waarop staat dat ze mee hebben gedaan.

Yamaha Keyboard Festival State Gala

De kans is groot dat er op het Yamaha Keyboard Festival muzikaal talent wordt ontdekt. Getalenteerde spelers krijgen een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Ze lopen kans om geselecteerd te worden voor het prestigieuze Yamaha Keyboard Festival State Gala die aan het einde van het jaar wordt georganiseerd. Wie weet is jouw enthousiasme gewekt en ben je van plan om een ticket te boeken naar Australië. Je kunt je hier aanmelden. Voordat het zover is alvast een paar beelden:

Zoek je keyboard of pianoles JA maak eens afspraak voor een proefles

https://www.youtube.com/watch?v=LZ3Ke0JIS7o

https://www.youtube.com/watch?v=paxX_SzSTlA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 19 =