Het Dodeka keyboard

Het Dodeka keyboard

Het  Dodeka keyboard maakt keyboard spelen gemakkelijker dan ooit

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Goed keyboard leren spelen is best een uitdaging. Vooral tijden de eerste lessen lijken de vele toetsen en muziekstukken op het keyboard erg ingewikkeld. Gelukkig krijgen de meeste spelers het na flink oefenen onder de knie.  Onlangs vond het bedrijf Het Dodeka een keyboard uit die het spelen op dit muziekinstrument gemakkelijker maakt dan ooit. Welke voordelen heeft deze uitvinding tegenover het traditionele keyboard?

Het leren van muziek gemakkelijker dan ooit

Het bedrijf Dodeka wil het leren van muziek makkelijker maken dan ooit. Het wil graag dat meer mensen ontdekken hoe ontzettend leuk muziek maken is. Je hoeft echt geen muzikaal genie te zijn om op het Dodeka keyboard te leren spelen. Dit instrument maakt het spelen op de piano en het keyboard veel simpeler dankzij het lineaire ontwerp. Dit houdt in dat alle keyboard toetsen dezelfde grootte en hoogte hebben. Ook zijn de toetsen recht naast elkaar geplaatst, waardoor je niet telkens je vingers hoeft te verplaatsen om verschillende toonladders en akkoorden te spelen.

Eenvoudige lay-out

De Dodeka is een ideaal muziekinstrument voor beginners. Wat dat betreft is het de prijs zeker waard. In enkele lessen krijg je het spelen van het keyboard onder de knie. Het bedrijf Dodeka is razend enthousiast, en meent dat je zelfs 20 keer sneller dan normaal keyboard leert spelen.

Het Dodeka keyboard is dankzij de eenvoudige lay-out absoluut uniek in de muziekwereld. De zwarte en witte keyboard toetsen met verschillende groottes zijn verdwenen. Daardoor is het als beginner veel gemakkelijker om een muziekstuk te leren spelen. Ook het notatiesysteem is op de Dodeka vergemakkelijkt. Hierbij worden alle twaalf halve tonen van een octaaf gezien als volle en gelijke noten. Dit betekent dat alle noten een consistente positie hebben, ongeacht de octaaf. Dankzij deze nieuwe structuur kun je als speler veel eenvoudiger bladmuziek lezen.

Perfecte structuur

Het Dodeka keyboard geeft een geweldig geluid. Dit heeft het te danken aan de perfecte interactie met het Dodeka systeem, die werkt op basis van zogeheten ‘chromatische toonladders’. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. In feite komt het er op neer dat de structuur van het keyboard bestaat uit gelijke toetsen en noten die na elkaar komen. Daarbij hoef je slechts de aangegeven toets in te drukken om de juiste noot te krijgen.  Je hoeft er geen berekening voor te maken omdat de muzieksleutel niet veranderd. Het grote voordeel van dit systeem is dat beginnende muzikanten binnen mum van tijd complexe muziekstukken leren spelen.

Logica, gemak en plezier

Dodeka wil naast het keyboard graag meer muziekinstrumenten vereenvoudigen.  Ook hierbij draait het om logica, gemak en plezier. Het bedrijf heeft een zogeheten ‘Kickstarter project’ opgestart om de productie van de muziekinstrumenten te kunnen financieren. Als muziekliefhebber kun je zelf ook een financiële bijdrage leveren. Het Dodeka keyboard is op dit moment echter niet goedkoop. Een complete versie kost namelijk 1267 dollar, omgerekend 1220 euro. Een draagbare keyboard is voor 148 dollar (142 euro) gelukkig wel betaalbaar.

Ideaal muziekinstrument voor beginners

De Dodeka is een ideaal muziekinstrument voor beginners. Wat dat betreft is het de prijs zeker waard. In enkele lessen krijg je het spelen van het keyboard onder de knie. Het bedrijf Dodeka is razend enthousiast, en meent dat je zelfs 20 keer sneller dan normaal keyboard leert spelen.

Slotconclusie.Om in eerlijk te zijn ik heb dit nog nooit gezien.
Maar ik vind dit echt een bijzondere uitvinding gaat dit keyboard de tradionele
keyboards doen vervangen? Als er beweerd word dat je op dit instrument veel eenvoudiger
keyboard kan spelen.20x eenvoudiger en het geluid is om te smullen.

Als dit instrument zijn definitieve intrede krijgt en populair word dan zal de traditionele
keyboards in een museum belanden.{maar tis mijn mening)

Ieder geval ik geef hier geen les in volgens mij zijn er geen Docenten.
Die les geven in Het Dodeka keyboard zo nieuw is het.

Dit artikel heb ik zelf niet geschreven maar door gastblogger.

Wat vind je van dit artikel plaats een reactie hieronder ik stel het zeer op prijs,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 3 =