Dubreq een iconische Stylofoon

Dubreq een iconische Stylofoon

Dubreq een  iconische  Stylofoon krijgt een nieuw leven.

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Dubreq een iconische StylofoonKeyboards zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.Van groot tot klein, en van duur tot goedkoop. In de muziekwinkel en webwinkels heb je hoe zeer veel keuze.Wie ben je een groot liefhebber van retro spulletjes.In dat geval ben je vast heel enthousiast over de nieuwste versie van de Stylofoon.

Het bedrijf Dubreq heeft dit klassieke keyboard namelijk nieuw leven ingeblazen. Tijd om ons er eens nader in te verdiepen.

Stylofoon is een begrip

De stylofoon is een kleine synthesizer die je bespeelt met een kleine elektrische pen. Het werd in 1967 uitgevonden als een leuk muzikaal speeltje, maar groeide in de loop der jaren uit tot een begrip.

In een halve eeuw is dit kleine muziekinstrument maar liefst 4 miljoen keer verkocht. Zelfs wereldberoemde muzikanten zoals David Bowie bespeelden de stylofoon met groot plezier. Het grote voordeel van dit muziekinstrument is dat je het zeer gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Het past bijvoorbeeld prima in je laptoptas. De iconische zwart-witte stijl van de stylofoon is behouden gebleven.

Ontwikkeling van de stylofoon

Het Britse bedrijf Dubreq is langere tijd bezig geweest met het ontwikkelen van een moderne stylofoon.

Meer dan 10 jaar geleden kwam bijvoorbeeld al de Stylophone BeatBox op de markt. In 2013 maakte Dubreq bekend dat ze van plan waren om de stylofoon opnieuw op de muziekmarkt te introduceren.

Vier jaar later is de Gen-X1 stylofoon eindelijk een feit. Het muziekinstrument zal van 19 tot 22 januari 2017 officieel worden gepresenteerd in het Duitse Anaheim. Wij kijken vol verwachting uit naar de presentatie.

Bekijk hier een video van de Dubreq stylofoon

Muziekinstrument met een ziel
Er zijn al enkele feiten bekend over de Gen-X1 stylofoon. Zo bevat het instrument onder andere twee sub octaven en PWM en een LFO met vierkant- en driehoeksgolven.

Daarnaast is de stylofoon voorzien van een uitstekende speaker, batterijen en een keyboard soundstrip. In een tijd waarin je op de computer zeer eenvoudig muziek kunt maken lijkt het introduceren van de stylofoon een gewaagde stap.

Aan de andere kant, zoals men zo mooi zegt, een ‘muziekinstrument met een ziel’.  Het heeft veel meer klasse dan een ‘kille’ computer. Muziekliefhebbers kunnen het absoluut waarderen dat Dubreq dit legendarische instrument nieuw leven heeft ingeblazen.

Spelen op de stylofoon
Het spelen op de stylofoon is in feite net zo simpel als op een gewoon Casio keyboard. Om een muziekstuk te spelen druk je namelijk op een paar metalen knopjes die fungeren als piano toetsen.

Ondertussen kun je het geluid eenvoudig filteren en vertragen. In combinatie met de verschillende knoppen op het instrument kun je vervolgens prachtige melodieën maken. De muziek hoeft in tegenstelling tot vroeger waarschijnlijk niet eens gefilterd te worden.

Mooie prijs
Wij kunnen niet wachten om dit bijzondere instrument toe te voegen aan onze collectie keyboards. Gelukkig ligt de prijs van de stylofoon niet ontzettend hoog.

Vanaf mei is het namelijk te koop voor 73 dollar. Waarschijnlijk verschijnt het product niet meteen in Nederland. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna alles online bestellen.

Dubreq een iconische stylofoon is nog niet zolang op markt

Dubreq een iconische Stylofoon is net op de markt dus er is niet nog zoveel informatie hierover.
Maar ik vond het leuk dat ik deze artikel kon schrijven.
Dubreq een iconische stylofoon is natuurlijk heel wat anders dan een piano of een keyboard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 + zes =