De geschiedenis van het keyboard

Bijzondere geschiedenis van het keyboard

De  geschiedenis van het keyboard is iets bijzonders

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Bijzondere geschiedenis van het keyboard

Een hele oude keyboard

Honderden volwassenen en kinderen bespelen het met veel plezier op muziekles en in hun vrije tijd. Maar wist je dat het keyboard nog niet eens zo heel lang bestaat? Pas sinds de jaren ’80 spelen muziekliefhebbers met veel plezier op dit toetseninstrument.

Lijkt het je leuk om bij jou thuis keyboard of pianoles te volgen JA KLIK op de link.
Ja ik meld me aan.

Voorloper van het keyboard: de elektronische orgel
Voor de komst van het keyboard had je alleen het orgel en de piano. Het keyboard kwam pas veel later in beeld. In 1935 bracht het merk Hammond de eerste ‘toonwielorgel’ op de markt. Dit was een bijzondere versie van het orgel omdat het een elektronisch geluid voortbracht. Het muziekinstrument werd onder andere gebruikt voor jazz- en rockconcerten. Bijzonder genoeg zijn er vandaag de dag nog steeds keyboards van het merk Hammond te koop.

De echte ontwikkeling  van het keyboard begon pas in de jaren 70

Jarenlang speelden tientallen muzikanten met veel plezier op het elektronische orgel. Het duurde echter tot 1970 voordat het muziek instrument op enkele punten werd gewijzigd. Zo kreeg de elektronische orgel in 1970 onder andere een ritmebox. Bekende muziekfabrikanten als Yamaha en Eminent bleven experimenteren om het elektrische orgel beter te laten klinken. Men vond bovendien dat het muziekinstrument teveel ruimte innam in de huiskamer. Uiteindelijk duurde het tot 1980 voordat er een handzaam model op de markt verscheen: het keyboard.

De geschiedenis van het keyboard  en de Verbeteringen aan het keyboard

Het duurde niet lang voordat het keyboard de muziekwereld veroverde. Het deed het elektronische orgel volledig uit beeld verdwijnen. Bovendien brachten muziekfabrikanten verbeteringen aan waardoor het keyboard een steeds beter geluid voortgebracht. Zo paste men onder andere de zogeheten ‘sample’ techniek toe. Hierbij gebruikt het keyboard een geluidsfragment van een akoestisch instrument. Ook nam het aantal melodieën op het keyboard toe, en werd het na verloop  van tijd mogelijk om een ‘demo’ en ‘opname’ te maken.

Slot conclusie: Het keyboard is een leuk instrument om te leren spelen

Ben jij een echte keyboard speler of toetsenist JA   LIKE MY PAGE

[wpdevart_like_box profile_id=”1532058020366504″ connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 5 =