Bladmuziek keyboard wat is dat eigenlijk?

Bladmuziek keyboard wat is het eogenlij

Bladmuziek keyboard wat is dat eigenlijk?

 Meld je hier aan voor keyboard of pianoles

Bladmuziek keyboard wat is het eogenlij

Je kunt natuurlijk zelf keyboard leren spelen door boekjes te kopen, door een online cursus te volgen, of door liedjes te leren spelen met de hulp van vrienden en bekenden.

Je mist dan vaak wel een deel, omdat je niet echt goed leert hoe je noten moet lezen  Tijdens het muziek  maken en als je samen met anderen wilt spelen, speel je aan de hand van deze bladmuziek. Wat dat betekent lees je hier.en hoe je van bladmuziek kunt spelen.

Bladmuziek keyboard daar wordt de muziektaal internationaal vastgelegd.


Bladmuziek
is een liedje dat uitgeschreven is op papier. Zoals boeken geschreven worden door letters op papier te zetten, wordt bladmuziek geschreven aan de hand van muzieknoten. De basis van muziek dat op papier staat, is de notenbalk. Wanneer je muziek gaat schrijven, neem je dus een blad waar notenbalken op staan of je maakt ze zelf.

Een notenbalk heeft 5 lijntjes en de noten bevinden zich onder, boven, tussen of op de lijntjes. Elke noot die je kunt spelen op je keyboard heeft een speciale plaats op de notenbalk. Hoe hoger de noot op de notenbalk staat, hoe hoger de klank. Naast noten bestaat bladmuziek uit tekens die staan voor snel of langzaam spelen, voor hard of zacht spelen en zijn er bijvoorbeeld verschillende ‘sleutels’. Wat dat is en wat het betekent, leer je vanzelf als je op keyboard les zit.

Bladmuziek keyboard waarom moet ik dat leren?


Nu je weet wat bladmuziek is, wil je natuurlijk ook graag weten waarom het leren lezen van noten en bladmuziek nu eigenlijk zo belangrijk is. Wanneer je keyboard les neemt bij een muziekschool of privéleraar, kom je hier altijd mee in aanraking. Je krijgt dan altijd aangeleerd om vanaf bladmuziek te spelen.

Het kan natuurlijk ook anders, als je bijvoorbeeld door een online cursus of via familie of bekenden liedjes en akkoorden leert spelen. Dat is natuurlijk leuk, want dan kun je al snel wat moois laten horen.

Wat hier minder leuk aan is, is dat je alles uit je hoofd moet doen en na moet spelen. Je kunt natuurlijk niet alles onthouden en op een gegeven moment raakt je hoofd te vol. Als je geen noten hebt leren lezen, is het lastig om op te schrijven hoe je een liedje moet spelen. Je zult dan dus altijd een beperkt aantal liedjes blijven spelen.

Wanneer je zelf muziek wilt gaan bedenken en maken, of je wilt samen spelen met anderen tijdens les, in een band of tijdens andere optredens, dan wordt er altijd gewerkt met bladmuziek. Het is dus hartstikke handig als je dit kunt lezen en begrijpen.

Bladmuziek voor keyboard
Voor elk instrument is er aparte bladmuziek. Waarom dat zo is, is in dit korte stukje tekst wat moeilijk uit te leggen. Als je dat graag wilt weten, kun je dit het beste aan je leraar vragen of het zelf eens opzoeken. Wanneer je keyboard les neemt, kan het zijn dat je bladmuziek moet kopen.

Er zijn speciale boekjes met muziek en andere informatie voor als je wilt leren spelen op je keyboard. Er zijn boekjes voor beginners, maar ook voor als je al wat langer keyboard speelt. Vaak kun je zelf aangeven wat voor soort muziek je het leukste vindt. Zo kan de leerkracht ervoor zorgen dat je muziek krijgt die jij graag speelt.

Hij kan je dan tips geven over welke boekjes je het beste kunt kopen, maar soms neemt de leraar ook wel bladmuziek voor je mee. Doordat er gekeken wordt naar wat jij leuk vindt of wat jij graag wilt leren, wordt het voor jou fijner om te spelen en te oefenen.

Heb je wat te vragen plaats een reactie hier of op de Facebook Fanpage

Heb jij een liedje die jij graag wit spelen maar je kan die bladmuziek niet vinden?
En op het gehoor uitzoeken lukt niet zo mail me
Ik zoek het voor je uit zie voorbeeld afbeelding bovenin.
Letwel tis niet Gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 2 =